חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שוקר נ' איזוטסט בע"מ

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
24498-05-11
1.12.2013
בפני :
אופירה דגן-טוכמכר

- נגד -
:
שחר שוקר
:
איזוטסט בע"מ
פסק-דין

פסק דין

עניינה של התובענה דנן בשאלת קיומם של יחסי עובד מעביד בין התובע לבין הנתבעת. התובע עותר לתשלום דמי הודעה מוקדמת בת שלושה חודשי עבודה, וזאת בהתאם להסכם ההתקשרות שנחתם בין הצדדים. עוד עותר התובע לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין ובגין עוגמת נפש.

העובדות לענייננו:

הנתבעת הנה חברה פרטית הרשומה בישראל, המשמשת כמעבדת איכות לענף הבנייה.

התובענה דנן מתייחסת לתקופה שראשיתה ביום 31/7/08, ואולם מהעדויות שלפנינו עולה כי עוד קודם לכך התובע היה עובד של הנתבעת.

הצדדים הצניעו את הנסיבות בהן הסתיימה תקופת העסקתו הקודמת של התובע אצל הנתבעת, ואולם נדמה כי הדבר היה קשור לכך שבשנת 2006 בביקורת שביצעה הרשות להסמכת מעבדות אצל הנתבעת, התגלה כי הנתבעת חתמה על אישורים של בדיקות בלא שלקחה דגימות. התובע הורשע בפלילים מחמת שהיה מעורב בדרך כזו או אחרת בשידול של עובד למסור תצהיר כוזב בעניין נשוא הביקורת (ראה פרוטוקול עדות התובע בעמ' 7-8).

לא ברור מהראיות שבפנינו מה היה חלקם של האורגנים האחרים בנתבעת בפרשה דלעיל, ומכל מקום, במהלך שנת 2008 התקיימו בין הצדדים מגעים לצורך השבתו של התובע להעסקה בנתבעת.

ביום 31.7.08 נחתם בין התובע לנתבעת הסכם התקשרות שכותרתו: "הסכם למתן שירותי קבלן משנה" (להלן: "הסכם ההתקשרות"). בהסכם ההתקשרות צוין כי התובע יעניק לנתבעת, כקבלן עצמאי מטעמה, "שירותי ניהול בסניף מרכז", וכי הנתבעת תעסיקו כמנהל ויועץ מטעמה.

עוד צוין בהסכם ההתקשרות, כי תקופת ההתקשרות בין הצדדים היא לתקופה של 3 שנים, ולאחר שנה וחצי ממועד תחילת העבודה ימונה התובע לסמנכ"ל בנתבעת.

סעיף 7 להסכם ההתקשרות שכותרתו "תקופת ההסכם וסיומו", קובע כי:

"כל צד רשאי להביא הסכם זה לקיצו במתן הודעה מראש בכתב מצד אחד למשנהו90 יום לפחות לפני המועד בו יסתיים ההסכם".

עם תחילת ההתקשרות בין התובע לנתבעת, הודיע הממונה על התקינה במשרד התמ"ת לנתבעת, כי אם לא תפסיק את ההתקשרות עם התובע יישלל רישיונה להעניק אישורים לענף הבנייה. זאת לאור הרשעה פלילית של התובע, עליה עמדנו לעיל.

בעקבות זאת, ביום 21.9.08 (כחודש וחצי לאחר תחילת ההתקשרות בין התובע לנתבעת), הודיעה הנתבעת לתובע על סיום העסקתו, שתיכנס לתוקפה שלושה חודשים ממועד ההודעה. להלן האמור במכתב:

"הנדון: הודעה על סיום עיסקה:

בהתאם להחלטת הממונה על התקינה במשרד התמ"ת מיום 21.9.08, הננו להודיעך על סיום העסקתך בחברתנו.

סיום העסקה ע"פ החוזה בינינו יכנס לתוקף ביום 21.12.08.

עד למועד זה הנך נדרש שלא להתייצב לעבודה בחברת איזוטסט".

כפי שעולה מנוסח הודעת הפיטורים, לאור עמדת משרד התמ"ת, התובע לא נדרש לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת, ואולם דמי ההודעה המוקדמת שולמו לו עבור חודש אחד בלבד.

להשלמת התמונה נציין כי בעקבות ההודעה על סיום העסקתו, עתר התובע לבית הדין האזורי לעבודה, בתביעה ובבקשה לסעד זמני כנגד הנתבעת וכנגד הממונה על התקינה במשרד התמ"ת, להורות על השבתו לתפקיד ו/או העסקתו בכל מעבדה אחרת (עב 10891/08).

ביום 14.12.08 הודיעו הצדדים באותו הליך כי הגיעו להסדר מוסכם, לפיו התובע יהיה רשאי לעבוד בנתבעת או בכל מעבדה אחרת החל מיום 1.4.2009.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>